IMG_1971

INGO KLIMKUS, dipl.pol.,dipl.psih., psihodinamski psihoterapevt, supervizor, učitelj

Ingo Klimkus je diplomirani politolog in psiholog, predvsem pa je psihodinamski psihoterapet, supervizor in učitelj. V svoji praksi v Berlinu že vrsto let dela s posamezniki in skupinami. Leta 1997 je še z nekaterimi nemškimi in nizozemskimi terapevti, začel s svojo prvo slovensko terapevtsko skupino ter uspešno izobrazil prvi dve generaciji slovenskih psihodinamskih psihoterapevtov. Leta 2010 je v okviru SKZP prejel zlato plaketo za dosežke in doprinos na področju razvoja psihoterapije v Sloveniji. Od leta 2008 predava v okviru psihodinamskega in psihoanalitičnega študija tudi v izobraževalnem programu Slovenskega inštituta za psihoterapijo, ki je povezan z Univerzo Sigmunda Freuda na Dunaju. Praktično delo s telesom je v njegovi psihoterapiji združeno z globinsko psihološkim psihoterapevtskim pristopom, ki vključuje  znanje moderne razvojne analitične psihologije, teorijo objektnih odnosov in self psihologije  ter številne druge prakse v katerih se izobražuje že vrsto let.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Doc. dr. NINA VODOPIVEC

Nina Vodopivec je kot znanstvena sodelavka zaposlena na Inštitutu za novejšo zgodovino. Doktorica znanosti s področja socialne antropologije se kot raziskovalka ukvarja z vprašanji socialnega spomina, antropologije vednosti, antropologije postsocializma in dela, s študiji spolov ter z medkulturno komunikacijo. V letu 2010 je kot Fulbrightova štipendistka predavala na Univerzi Wittenberg, Ohio, ZDA. V ospredju njenih raziskav ter predavanj so vprašanja družbenih izključenosti, procesi družbeno ekonomskih preoblikovanj, predvsem načini, kako družbene spremembe na mikro ravni doživljajo oz. izkušajo posamezniki. Na področju medkulturne komunikacije in globalnega učenja je organizirala številne delavnice in usposabljanja za učence, dijake in učitelje. Bibliografija: http://izumbib.izum.si/bibliografije/Y20120221120925-24464.html

Leonida-Kobal-izrez-10x15

Dr. LEONIDA KOBAL, univ. dipl. psihologinja in psihoterapevtka

Leonida Kobal je psihologinja in psihoterapevtka. Je doktorica znanosti iz področja klinične psihologije. V psihoterapevtsko delo integrira sistemsko družinsko in partnersko terapijo, sodobno analitsko terapijo, razvojne teorije, geštalt, NLP, kognitivne tehnike, hipnoterapijo, EMDR in meditativno prakso. V privatni praksi dela psihoterapevtsko s posamezniki, pari, družinami in skupinami.  Predava na psihoterapevtskih inštitutih v Sloveniji in na Hrvaškem ter v okviru Univerze Sigmunda Freuda iz Dunaja. Izobražuje edukante iz sistemske, psihoanalitske in integrativne terapije,  predava skupinsko dinamiko, psihologijo in razvojno psihologijo za psihoterapevte. Vodi delavnice osebnostne rasti za posameznike in organizacije. Raziskuje na področju psihoterapije in je avtorica znanstvenih, strokovnih člankov in delov monografij.  Njeno temeljno raziskovanje je, kaj v psihoterapiji deluje in kako povečati njeno učinkovitost.

 

lan

LAN PEČJAK, univ.dipl.soc.del.,psihodinamski psihoterapevt, učni terapevt in supervizor (evropska diploma iz psihoterapije in diploma Evropskega združenja za psihoanalitične psihoterapije)

Lan Pečjak je diplomiral na Fakulteti za socialno delo. Med študijem se je vklučil v psihoterapevtsko skupinsko osebno izkušnjo v okviru prve slovenske skupine iz globinsko psihološke telesne psihoterapije ter kasneje nadaljeval usposabljanje in izobraževanje v psihodinamski psihoterapiji v okviru mednarodnega pilotskega projekta za izobraževanje psihodinamskih in telesnih psihoterapevtov v Marezigah. Trenutno je vključen v Doktorski študij na Univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju. Lan je v letu 2006 bil del ekipe pri ustanavljanju Slovenskega inštituta za psihoterapijo in tudi njegov direktor do leta 2012.  Je soustanovitelj Centra za osebnostno rast in psihoterapijo, vodja šole za psihodinamsko psihoterapijo in soustanovitelj ter direktor Inštituta za psihodinamsko psihoterapijo. Lan ima več kot petnajst let izkušenj pri psihoterapevtskem delu s posamezniki, pari in še posebej s skupinami.

DSC00310

SAMO LUTMAN, dipl. višji fizioterapevt

Diplomiral je 1997 na Visoki šoli za zdravstvo Univerze v Ljubljani. Njegove ostale kvalifikacije: Cyriax terapevt; European Teaching Group of Orthopaedic Medicine Izola, 1999, Terapevt kranio sakralne terapije; Upledger Institute Inc., Palm Beach, Florida USA 2006; Inštruktor KST, Soma integra Lutman k.d.; Reiki terapevt in učitelj kundalini yoge. Trenutno se izobražuje iz Unconscious Processes, Transference and Therapeutic Awerness, Nevralna mobilizacija – klinična diferenciacija in obdelava. Bil je Uradni fizioterapevt moške alpske reprezentance 2003/04. Samo Lutman je tudi ustanovitelj Akademije za Kranio sakralno terapijo v Sloveniji. Zaključuje triletni program šole  za transpersonalni counselling »il mutamento« v Vidmu in je organizator  ter predavatelj na mednarodni šoli za Evolutivno Naturopatijo.

 DSC_2838 (1)

BLAŽ ULES, bac. psihoterapevtske znanosti

Blaž Ules je psihoterapevt-psihoanalitik z ECPP certifikatom. V zasebni praksi izvaja individualno psihoanalitično psihoterapijo. Pri svojem terapevtskem delu združuje spoznanja tako klasične psihoanalize kot tudi spoznanja novejših psihoanalitskih šol ter razvojnih teorij. Je asistent pri specialističnem študiju psihoanalize v okviru SIP, kjer izvaja seminarje in predavanja. Opravlja tudi delo terapevta za skupinsko osebno izkušnjo ter je kandidat za supervizorja in učitelja skupinske in individualne osebne izkušnje.

vera

VERA KLEMENČIČ, psihodinamska psihoterapevtka, učna terapevtka in supervizorka (evropska diploma iz psihoterapije in diploma Evropskega združenja za psihoanalitične psihoterapije)

Vera Klemenčič je študirala svetovno književnost in sociologijo. Še kot študentka je bila kot prostovoljka vključena v terapevtske tabore dr. Anice Kosove in dr. Bernarda Stritiha. Pri svojem učiteljskem delu ter pri delu z mladimi s posebnimi potrebami je vedno bolj ugotavljala potrebo po osebni psihoterapevtski  izkušnji.

S pomočjo International Academy for Bodytherapy  in Gesellschaft für tiefenpsychologische Körpertherapie je leta 1997 na svojem domu v Marezigah organizirala prvo slovensko skupino  iz globinsko psihološke telesne psihoterapije. Leta 2001 je nadaljevala s študijem propedevtike pri SKZP in psihodinamske psihoterapije v okviru mednarodnega pilotskega projekta za izobraževanje psihodinamskih in telesnih psihoterapevtov. Kot psihoterapevtka dela od  2003. S sodelavko Renato Fabec je izvedla več izobraževalnih delavnic za zdravstvene in socialne delavce ter bodoče starše o pomenu prenatalnega, perinatalnega in zgodnjega otroštva za psihofizični razvoj otrok. Sedaj je upokojena in nadaljuje z delom psihoterapevtke in učne terapevtke.

jana_rijavec

JANA RIJAVEC, univ. dipl. psih. in psihoterapevtka integrativne in gestalt terapije (evropska diploma iz psihoterapije)

Jana Rijavec je svojo psihoterapevtsko izobrazbo zaključila v okviru Evropske akademije za psihosocialno zdravje – Inštitut Fritza Perlsa iz Düsseldorfa (dr. Hilarion Petzold).

Po končanem izobraževanju se je dodatno izpopolnjevala pri učnem terapevtu in supervizorju Blažu Topolovcu (integrativni gestalt terapevt, Dunaj), pri dr. Petru Heinlu (družinski terapevt, London) in dr. Petru Bolenu (telesni terapevt, Dunaj). Ima dolgoletne izkušnje na področju individualne in skupinske psihoterapije. Aktivno sodeluje pri izobraževanju študentov psihoterapije različnih šol (predavanja, izkustvene skupine). Vodi seminarje in intenzivne delavnice za kliente in psihoterapevte.