Spoštovani kolegi in kolegice,

vabimo vas na seminar: Fascialne integracije, ki ga bo vodil psiholog in psihoterapevt doc. Marco Montanari iz Bolognie. Tema seminarja: Praktično in teoretično prepoznavanje različnih karakternih tipov (shizoidni, oralni, mazohistični, dominanti in rigidni tip), ter specifično delo na telesu pri vsaki tipologiji.

 

Poglobljeno znanje o karatkernih tipih po Williamu Reichu in Aleksandru Lowenu, je doc. Marco Montanari v svojem osebnem in izobraževalnem procesu nadgradil s tehniko/teorijo pionirja body-mind terapije Jackom Painterjem in tako zasnoval svojo metodo Fascialne integracije.

 

Seminar bo potekal v angleškem jeziku oz. v slovenskem (simultano prevajanje iz italijanskega jezika). Seminar bo predvsem praktičen in izkustven, podkrepljen s teorijo in slikovnim gradivom. Namenjen je tako psihoterapevtom kot fizioterapevtom oz. „ telesnim terapevtom“, ki se ukvarjajo s celostnim pristopom.

 

Osebna izkušnja seminarja Fascialne integracije:

”Po poklicu sem fizioterapevtka in specializantka psihodinamske terapije. Skop seminarjev Fascialne Integracije, sem pri Montanariju opravila leta 2010. Za seminar sem se odločila, ker me že od nekdaj blizu celostni pristop dela z ljudmi blizu. V času, ko sem obiskovala sklop seminarjev v Bolognji, sem bila še v osebnem terapevtskem procesu. Tovrstno delo na telesu, mi je prineslo dodatno zavedanje in zaznavanje telesa. Preko telesa sem lahko izrazila, sprostila, predelala in integrirala občutke, slike in fantazije za katere, včasih, ni bilo ne spomina niti primernih besed, ki bi to stanje lahko opisale. Zagotovo je bilo tovrstno delo na sebi delček mozaika, ki me definira še danes. Znanje, ki sem ga pridobila na seminarju mi tako omogoča širši pogled na klieneta. Večkrat se namreč znajdem v vlogi fizioterapevta, ki vidi vzroke za posameznikove težave v nepredelanih vsebinah ali pa v vlogi psihoterapevta, ki z uporabo telesnih pristopov Fascialne integracije, pomaga posamezniku izraziti in predelati teme, ki jih nosi tudi na telesnem nivoju. Želja, da bi to znanje razširila med svojimi kolegi, me je motivirala pri vabilu doc. Montanarija v Slovenijo.”

 

Datum seminarja: petek 13.5. do nedelje 15.5.2016 (V petek predvidoma od 15h do 18.30 , sobota cel dan s pavzo za kosilo).

Kotizacija: 220€, za prijave do 31.3.2016 je kotizacija 200€.

 

Lokacija: Ljubljana, točno lokacijo sporočimo (odvisno od števila prijav).

Organizator tečaja:

santoria

v sodelovanju

IPP logo-01

Več o seminarju si lahko preberete v priponki:  seminar fascialne integracije

 

Veselim se srečanja z vami, v kolikor imate dodatna vprašanja v zvezi z vsebino seminarja me lahko kontaktirate na mail: martina@sentoria.si ali pa po telefonu 040 470 095.

Za prijave, kotizacijo in vprašanja v zvezi z organizacijo pa se obrnite na Inštitut za psihodinamsko psihoterapijo: info.psihodinamska@gmail.com.